Hot oil treatment – oljebehandling för ditt hår

Hot oil treatmen betyder ju att du ska ha olja i håret vilket kanske låter jobbigt att tvätta ur och kladdigt att få i och det kan det kanske vara men man lär sig och det är ganska mysigt och doftar underbart! Desstutom blir håret otroligt starkt och vitalt! En hot oil treatment för ditt hår är ren magi!

Jag använder mig av en blanding av olika oljor som jag värmer i vattenbad innan jag masserar in det i hårbotten och ut i längderna. Först och främst oljorna. Du kan egentligen använda massor av olika oljor och jag uppmuntrar dig att läsa vidare om olika oljor för att hitta de du tror skulle passa i ditt hår.

Recept på Hot oil treatment

  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk jojobaolja
  • 1 tsk arganolja
  • 1 msk ricinolja
  • 3 droppar basilika – eterisk olja
  • 1 seg droppe myrrah – eterisk olja
  • 3 droppar kamomil – eterisk olja
  • 3 droppar lavendelolja – eterisk

Jag värmer oljorna och blandar ihop dem i ett vattenbad. Behöver inte vara så komplicerat, jag kokar upp vatten i vattenkokaren häller lite i en katrull och ställer sedan en liten glasskål i, vattnet täcker upp till halva skålen ungefär. Sen i med oljorna och blanda. Myrrah är lite knepigt eftersom det är så segt så jag försöker värma upp flaskan innan genom att lägga den i byxfickan.

När allt har smält ihop lägger jag en handduk över axlarna (har ganska långt hår och vill inte få olja på kläderna) och så tar jag lite olja och masserar in i hårbotten. När jag är helt inoljad där fortsätter jag ut i längderna och till topparna. Receptet på min hot oil treatment räcker till mitt medeltjocka ganska långa hår. När oljan är slut sätter jag på mig en tjusig duschmössa och snurrar upp allt hår innanför. Sen vrider jag på duschen till det varmast så att det ångar ordentligt, blöter hälften av en handduk och tvinnar sedan ihop den så att det blir en riktigt varm och fuktig handuk. Den snurrar jag upp på huvudet i en turban. För er som har en torktummlare tror jag att det skulle vara perfekt att värma handduken där, då slipper ni mitt nästa steg, nämligen att ta en liten torr handduk och vira runt den fuktiga turbanen. Jag gör det för att slippa att vatten rinner ner medan jag pysslar med något annat i 30 minuter.

Nu är det dags att skölja ur oljan hur håret. Det tips jag fått som funkat sedan början för mig är att direkt när jag kommer in i duschen, sköljer håret med så varmt vatten jag står ut med. Låt sedan håret vara medan du gör dina andra bestyr. Dels så får håret en värmeboost som gör att oljan kommer in i håret lite extra en sista gång men sen ska det även hjälpa till att få det ur håret. Efter det schamponerar jag som vanligt och det brukar löddra extra mycket! Sen är det balsam i och så är jag klar. Håret känns så starkt och vitalt efteråt, helt otroligt! Dessutom kommer mina självlockar fram vilket alltid är trevligt. Vågar du inte testa en hot oil treatmen i hela håret så testa en hårtest eller bara topparna och ser hur det går att få ur det.

Det är lite omständigt att göra en hot oil treatment men det är verkligen helt fantastiskt!

Lämna en kommentar

*