Jojobaolja

Oljor är fantastiska i sina rena och naturliga former. De kan användas från allt från rengöring till återfuktning av din vintertorra hud eller balanserande av din blandhy. Få ett fantastiskt starkt hår med en vitalitet du inte trodde du kunde få.

Jojobaolja utvinns ur frön/nötter från en amerikansk ökenväxt. Det är en klar olja som är något gulaktig om den inte raffinerats. Oljan stelnar redan vid 5-7 grader. Hållbarheten är mellan 2-4 år så det finns ingen anledning att inte förvara en lite större flaska hemma.

Jojobaolja är nog den mest fantastiska av alla. Den är väldigt likt hudens egen olja, även kallad sebum. Eftersom jojoba är så väldigt lik vår egen huds återfettningssytem kan den reglera talgproduktionen och på så vis hjälpa de som har problem med fet hy och blanka t-zoner.

Själv använder jag jojobaoljan istället för bodylotion efter dusch. Huden blir underbart mjuk och silkeslen utan att bli kladdig. Oljan går snabbt in i huden och lämnar den underbart mjuk, smidig och återfuktad. Jag upplever att jag inte behöver använda oljan efter varje dusch heller utan det räcker med en gång i veckan för att kontrollera torra partier. Jag älskar det!

Jag använder även jojoba i min nagelolja som jag blandar själv. Receptet på min egna nagelolja finner du under recept och där kan du även finna receptet på min hot oil treatment jag gör för mitt hår då och då.

Jojobaolja är faktiskt en helt fantastisk olja och jag tycker verkligen du ska testa

Lämna en kommentar

*