Läppskrubb – gör hemmagjord istället

Läppskrubb – gör hemmagjord istället

En läppskrubb ger dig mjuka läppar med jojoba- eller mandelolja

Läppskrubb med jojobaolja eller mandelolja som bas kan ge dig mjuka läppar!

Det är många som lider av torra och nariga läppar om vintern, och många av oss lider faktiskt året om för att vi lyckats förstöra den känsliga huden med överdriven lypsylanvändning. Har man förstört läpparna tillräckligt så finns det ingen återvändo, man kommer att få använda läppsalvor resten av livet, tyvärr. Då gäller det att hitta en bra läpprodukt. En naturlig läppsalva som verkligen smöjer och hjälper mot torra läppar utan att kosta skjortan är BiOlivs läppsalva. Ett perfekt tillfälle att använda en bra läppsalva är efter en läppskrubb! Det finns skrubbar man kan köpa men det är både billigt och enkelt att göra egen läppskrubb. Här är ett recept jag använder mig av!

Recept på läppskrubb med olja som bas

  • 1 tsk mandelolja eller jojobaolja
  • 1 tsk honung (gärna en rätt hård honung för att det gör skubben lite hårdare)
  • 1-2 tsk strösocker

Värm honungen lite snabbt så blir den lättare att blanda med oljan. Häll i strösocker i blandningen, jag skriver 1-2 teskedar men ha i så mycket som du tycker känns bra så att du får en trevlig konsistens. Jag har sett att en del har i essentiella oljor i blandningen men jag har valt bort det. Jag är lite orolig att de starka oljorna ska vara för aktiva på mina stackars läppar, men det är inget jag vet egentligen men jag skulle vara försiktig med det.

Ta sedan en klick på fingret och massera försiktigt in på dina läppar, var försiktig! När du är klar torkar du av skrubben med en fuktig handuk och smörj sedan in läpparna med en läppsalva du gillar! Blir det något över kan du förvara det i en burk med lock i kylen, osäker hur länge det håller, jag brukar använda upp det rätt snabbt och skrubba armbågarna när jag ändå håller på!

Lämna en kommentar

*