Mandelolja

Mandelolja var den första oljan jag började använda ren. Jag hade under en längre tid köpt nagelolja och märkte att det hjälpte mina torra och spröda naglar väldigt bra. Men det var väldigt dyrt med tanke på den mängden olja jag använde. Så jag köpte mig en liten flaska mandelolja och började smörja in mina naglar och händer med. Det visade sig vara mycket bättre än den dyra nageloljan jag använt. Kanske för att jag nu nästan doppade mina fingertoppar i oljan. Under fem års tid var det bara mandeloljan jag använde till mina naglar men jag har nu börjat använda den även i hårvård och blandar den numera tillsammans med fler oljor i min egen nagelolja.

Mandeloljan är väldigt mild och kan därför passa bra på känslig hy. Den lindrar hudirritationer och kan även lindra klåda som uppstår vid torr hy, eksem eller psoriasis. Den kallpressade oljan doftar milt av mandel som känns väldigt behaglig och mysig. Precis som jojobaoljan har mandeloljan lång hållbarhet och du kan förvara den hemma i badrumsskåpet i 2-4 år!

Viktigt att tänka på är att vara försiktig om man är allergisk mot mandel. Testa på ett litet osynligt område först om du är osäker.

Lämna en kommentar

*