Nagelolja – gör din egen istället!

Nagelolja – gör din egen istället!

Har du som jag lagt en hel pengahög på väldoftande underbara nageloljor? Dessa små små flaskor av ljuvlighet som gör dina naglar vackra och välmående. Varför köpa dyr nagelolja när du kan göra det själv hemma? Hemmagjord nagelolja är lätt att göra när du har de rätta ingredienserna. Dessutom behöver du inte känna att du slösar. Jag älskar att riktigt dränka naglarna i olja!Nagelolja från salong kan bli dyrt

Det var för att jag tyckte att det var dyra droppar den där nageloljan som jag för första gången sökte mig till en ren olja som kunde uppfylla mitt behov av att ge mina naglar och nagelband den fukt som de så desperat behövde. Jag gick faktiskt till apoteket och frågade och efter att de rekommenderat sina krämer som jag ändå inte ville ha så hämtade damen en flaska mandelolja de hade bakom disken. Den kostade 35 kr… Efter att ha använt den med framgång under många år så hittade jag fler oljor och jag fastnade framförallt för jojobaoljan. Eftersom det är en halvtorr olja så blir det inte lika kladdigt som med ren mandelolja. Jag har ett recept jag följer och jag fyller min nagelolja i en flaska som en gång hade apotekets mandelolja i sig!

Recept på nagelolja

  • 1 dl jojobaolja
  • 1 dl mandelolja
  • 1 msk kokosolja
  • 3 droppar lavendelolja – eterisk olja
  • en seg droppe myrrah – eterisk olja
  • 2 droppar rosmarinolja – eterisk olja (har du problem att sova och använder nageloljan innan det är dags att somna så utelämna rosmarinoljan då den kan göra det svårt att just sova)

Blanda och häll i en flaska och skaka om ordentligt. Vänta en stund och skaka igen! Jag brukar hälla alla oljor direkt i flaskan, inte så jättenoga med måtten egentligen. Nu har du en härlig olja som du inte behöver snåla med!

Lämna en kommentar

*