Ricinolja

Ricinolja har den senaste tiden blivit väldigt populär som hårbehandling. Oljan sägs kunna påverka takten som håret växer i och att du på så vis kan få längre hår på nolltid. Jag har svårt att tro att dessa påståenden är allt annat än påhitt men jag använder själv oljan i min egna hot oil treatment. Många påstår dock att oljan stimulerar hårsäckarna så att hårstået växer snabbare.

Ricinolja är en mycket fet och trögfytande olja som utvinns ur frön från ricinväxten. Det har traditionellt använts som laxermedel så att hälla den i håret kan kännas något underligt men faktum är att den tas upp dåligt av huden och passar därför bra att ha i hårbotten eftersom den inte absorberas på samma vis som andra oljor kan göra. Dessutom passar ricinoljan bra som massageolja just på grund av egenskapen att den inte absorberas så lätt. Det rekomenderas att man blandar ricinoljan med andra lättare oljor eftersom ricinoljan kan vara svår att tvätta ur håret eller tvätta bort annars.

Du kan köpa ricinolja på de olika apoteken men det är inte samma som jag syftar på. Jag syftar på den olja som man kan köpa kallpressad hos hälsokostbutiker. Olja som finns på apotek ska användas som laxermedel eller som anvisas på flaskan.

Jag använder som sagt ricinolja som en del i min hot oil treatment!

Lämna en kommentar

*